Lelutalo.fiKaikki iän mukaan (7v.)

(yhteensä 36 sitaattia)

Jukka, 7v. 2.4.2012

Äiti oli tehnyt suuren kattilallisen piparkakkutaikinaa ja pannut sen jäähtymään parvekkeelle. Jukka otti salaa ruokalusikan ja totesi:

"Menen parvekkeelle haukkaamaan raitista ilmaa."

Siitä vuodesta lähtien on heidän perheessään aina joka joulu tehty raitista ilmaa, joskus useampikin kattilallinen.

121 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Eetu, 7v. 11.10.2011

Eetu joutui korkean kuumeen takia sairaalaan osastolle. Ennen osastolle pääsyä lääkäri tutki poikaa. Eetu oli ihmeen hiljainen (yleensä selittää kuin papupata) ja katsoi kummissaan lääkäriä. Hetken päästä poika kysyi lääkäriltä:

Miksi sulla on noin paljon roiskeita?

Lääkäri meni hiljaseksi ja katsoi poikaa kummissaan. Hänellä kun oli takki ja vaatteet täysin puhtaat. Minä äitinä kans ihmettelin Eetun kysymystä kunnes tajusin mitä Eetu oli tarkoittanut. Lääkärin kasvoissa oli todella paljon pisamia ja Eetu luuli niitä likatahroiksi.

48 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

joku vaan..., 7v. 13.6.2011

oli niin kova tuuli että vanha ikkuna,jossa oli jo ennestään pieni särö, meni ihan palasiksi,kun tuuli paukautti sen kiinni.. onneksi kyseessä oli sisempi ikkuna, ulompi pysyi ehjänä.. lasta se ei kuitenkaan miellyttänyt, vaan hän totesi "Jumalan täytyy maksaa. Jumala teki tuulen ja nyt ikkuna meni rikki.. " :D

42 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Jemina, 7v. 9.3.2011

Perheemme oli juuri muuttanut ulkomailta Suomeen eikä talvinen sanasto ollut lapsilla vielä täysin hallussa. "Äiti, äiti, sataa rähmää!" esikoiseni hihkaisi, kun ensimmäisen kerran näki räntäsateen.

51 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Oula, 7v. 20.10.2010

Äitini kaverin lapsi 5 vuotiaana (nyt jo 7v) oli 2 veljensä ja äitinsä kanssa kaupungilla ja katseli siellä yhtä miestä. Hetken katseltuaan hänelle tuli mieleen lähteä vähän jututtamaan miestä (ihan omasta alotteestaan) ja sanoi hänelle: "Meidän äiti on sinkku ja hänellä on tuliterä honda CRV. Haluisitkos lähteä ajelulle?" pojan äidin huomattua tämän meni hän nolona hakemaan poikaansa pois.

92 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Julia, 7v. 24.7.2010

Päiväkodin kevätjuhlien jälkeen työkaverini sanoi, että oli hauska nähdä Miinan isä, kun Miina oli niin isänsä näköinen.
Julia:Juu, sillä oli samanlaiset viiksetki!

51 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Henna, 7v. 29.3.2010

Alakerrassa soi puhelin ja iskä pyysi Hennaa vastaamaan. Henna meni vastaamaan puhelimeen (puhelimessa oli siis isän työkaveri Jallu) ja tuli hetken päästä takaisin. Isä kysyi kuka kuka siellä oli, johon Henna vastasi: "No joku Allujallu, kuka lieneekään".

29 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Siiri, 7v. 17.3.2010

Siiri, pian koulun aloittamisen jälkeen: "Jos se Tiina-ope ei anna heti läksyjä, meen yliopistoon!"

61 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Naapurinpoika, 7v. 16.3.2010

Naapurinpoika, n.7-v., kyseli mieheltäni aikooko tämä ottaa sikainfluenssarokotusta ja huolestui kovin, kun mieheni vastasi kieltävästi.
- "Sie ku poltat tota tupakkaaki, ni sullehan voi sitte tulla sikainfluenssa!"
Pienen mietintätuokion jälkeen hän kuitenki korjasi:
- "Ei ku sehän oliki syöpä."

54 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Siiri, 7v. 4.3.2010

Isompi pienemmälle aamulla joulukalenterin ääressä: "Nämä tarrat on kyllä paljon kivempiä joulukalenteri-yllätyksiä, kuin vaikka jotkut karkit, kun niistä jää muisto. Karkeista ei jää mitään!"

31 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Siiri, 7v. 2.3.2010

Siiri, kahden koulupäivän jälkeen: "Älkää koko ajan kyselkö miten meni päivä tai mitä oli ruokana! Ettekö tajua, mä oon niin väsynyt! Eikö täällä saa koskaan olla rauhassa!!??"

109 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

vili, 7v. 21.2.2010

Oltiin lasten kanssa hesessä ja siellä oli telkkarissa voice kanava ja siellä mies lauloi herkkää ballaadia.
Vili 7v katto sitä tellua ja huokaisi kyllästyneellä äänellä-
-samuli putro,tuo surkea vollottaja on päässy latauslistalle.
mulla lens ranskalaiset suusta sillä sekunnilla :D

413 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Siiri, 7v. 20.2.2010

Ekaluokkalainen eilen iloisesti ja onnea puhkuen: "Sitten kun sä kuolet, mä teen sun haudasta tosi hienon. Laitan sinne ikivanhan ruostuneen ristin ja istutan sen juurelle elämänlankaa."

108 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Eetu, 7v. 19.2.2010

Seitsemänvuotias Eetu joutui hakemaan jalkapallonsa ojasta jossa kasvoi nokkosia. Illalla sitten ihailimme yhdessä hänen nokkosihottumaista ihoaan. Eetu selitti että niistä nokkosista tuli kädet täyteen pullispaukuroita.

27 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Katja, 7v. 19.2.2010

Katja tyttö oli toisella luokalla koulussa ja kotiin tultuaan kysyi minulta "Äiti muuttuuko ihmiset lampaiksi kun ne kuolee". Ihmettelin että mistä tyttö oli niin päätellyt.. "No kun uskonnon kirjassa oli kuva Jeesuksesta lammas-lauman kanssa ja opettaja sanoi että Herra on minun paimeneni..."

28 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Joel, 7v. 19.2.2010

Kotona oli siivouspäivä ja sanoin pojalleni, että hänenkin pitäisi ottaa osaa kotitöihin.
Siihen poika vastasi: "Kuules nuori neiti, Joel "Sukunimi" ei koskaan siivoa!" :oD

126 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku