Lelutalo.fiKaikki iän mukaan (3v.)

(yhteensä 151 sitaattia)

Arttu, 3v. 3.9.2012

Aaro 6v purnasi ruokapöydässä, ettei pidä nakkikeitosta. Arttu 3v yhtyi veljensä puheeseen:

-"No, tällaista litkua taas tehtiin, vaikka minä sitä kyllä yritin sanoa."

191 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

tyttö, 3v. 3.9.2012

Olin noin 12 vuotta sitten työharjoittelussa päiväkodissa ja kysyin siellä hoidossa olleelta 3-vuotiaalta tytöltä ulkovaatteita päälle puettaessa, että kuinka vanha hän on. Tyttö katsoi hetken kättään ja ilmoitti, että ei voi näyttää ikäänsä, koska on kuralapanen kädessä. Ilmeisesti hän oli tottunut näyttämään ikänsä sormilla, mikä ei lapanen kädessä onnistunut.

50 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Max, 3v. 15.6.2012

Olin veljeni Max pojan kanssa kotipihan hiekkalaatikolla tekemässä hiekkakakkuja. Alussa tuli hyviäkin, mutta kun yksi meni vähän rikki niin Matti sanoi että nyt mun(Maxin) äiti tulee ja vie Maatta tätin vankilaan. :-)

31 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Janna, 3v. 16.5.2012

Oltiin menossa nukkumaan kunnes tyttöni kaivoi sormellaan korvaansa ja sanoi että "Äiti, minulla on kakkaa korvassa. Hae sellainen kakkapensseli!". Tyttö tarkoitti siis pumpulipuikkoa jota on aiemmin kutsunut ihan vain pumpulipuikoksi. En voinut kuin nauraa ja kun en pystynyt lopettamaan alkoi tyttökin nauraa :)

76 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Miia, 3v. 16.5.2012

Lapseni sanoi siskolleni kun hän meikkasi: Äiti on sanonu että ihoon ei saa piirtää!!!!!!

86 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Jenni, 3v. 2.4.2012

Ollesani kolme vuotta kävin perhepäivähoitajalla. Olin myös suuri muumi fani ja leikin monesti muumi jaksoja, joita olinkin katsonut. Kerran kun isäni tuli hakemaan minua hoidosta, niin perhepäivähoitaja kysyi isältä: Onko perheessänne alkoholi ogelma? Isä vastasi että ei ollut. Olin tietenkin mennyt perhepäivähoitajalta kysymään: Ottaisitteko lisää bunssia, kaiken lisäksi olin vielä sanonut tarkkaan mitä siihen pitäisi vastata :) Sen jälkeen muumi videot olivat menneet "rikki". Siitä mua onkin jaksettu vain jo kauan aikaa muistuttaa :) Kohta 19 vee

29 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

rasmus, 3v. 2.4.2012

Käveltiin Rauman kaanalin vartta ja Rasmus 3v. kovana kalamiehenä huusi iskälle: kala kala.
Iskä ihmetteli että missä. Rasmus näytti että tuolla noin. Silloin iskä huomasi että joku tölkki siellä kellui ja sanoi Rasmukselle: se on joku tölkki ku siellä kiiltelee. Rasmus tokaisi vaan siihen: aaaa tonnikala!

157 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Julia, 3v. 2.4.2012

Siskoni kertoi tyttärilleni 3 ja 4 vuotiaille että hänen masussaan on vauva.
Nuoremman tyttären ilme meni vakavaksi ja silmät suurina kysyi: Imasitko sinä sen?
Niin täti miten se nyt menikään...=)

59 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Typy, 3v. 12.3.2012

Typy oli mummilla kylässä ja kertoi sitten että "äitillä on muuten tosi iso pylly", mummi tähän tokaisi että "ai, onkos äiti niin sanonut?" Typy vastasi heti että " ei, kun olen ihan itte kattonu" :)

87 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Poika, 3v. 24.2.2012

Poikani taas kerran viivytteli pukeutumisessa aamulla ja jouduin komentamaan häntä kohtuu moneen otteeseen. Siihen hän sitten ärähti että "äiti, jos et nyt lopeta tuota komentelua niin minä soitan poliisille ja ne vie sinut vankilaan!"

73 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Kiira, 3v. 10.2.2012

Kiira (3v8kk) oli mummilassa ja telkkarista sattui tulemaan jotain ohjelmaa, jossa ammuskeltiin, jolloin Kiira kommentoi "jot ampuu jonkun, niin titten ei voi enää pyytää anteekt..."

36 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Kari, 3v. 10.2.2012

Veljeni istui keittiön pöydän ääressä syöttötuolissa ja katseli pihalle tuulen mukana lentävää lunta. Hetken tuijoteltuaan hän totesi että "Kylläpä kermavaahto menee lujaa!"

94 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Kalle, 3v. 21.12.2011

Mä olin niin väsynyt, että mä nukahdin kesken unien.

130 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Petrus, 3v. 11.10.2011

Noin 18 vuotiaana nuorena naisena olin suorittamassa perhetyön työssäoppimista ja olin töissä eräässä perheessä, jossa oli 3-vuotias Petrus poika. Eräänä iltapäivänä olimme Petruksen kanssa kahdestaan heillä kotona, kun Petrukselle tuli pissahätä. Vessatoimet ei vielä aivan sujuneet ihan omatoimisesti, joten menimme yhdessä vessaan. Petrus laski housut alas ja alkoi pissaamaan seisaalteen niin kuin isot pojat tekevät, Petrus tuijotti minua hetken ja kysyi: "Kuinka monta vuotta sä olit kun opit pissaamaan seisaalteen?"

87 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Oona, 3v. 11.10.2011

Oltiin lasten kanssa autoilemassa, kun huomasin kotimme lähistöllä eräällä parkkipaikalla televisiossakin vierailleen Veeti-mammutin. Kysyin lapsilta sitten haluaisivatko he nähdä mammutin?

Tämä tapahtuma jäi elävästi 3-vuotiaan Oona tytön mieleen ja lopulta isälleen tyttö sanoi "Isi! Mammutteja ei ole eläintarhassa, niitä on meidän pihassa!"

24 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Eetu, 3v. 22.9.2011

Minulla oli tapana jumiutua surffaamaan nettiin joskus moneksikin tunniksi,josta vaimoni minua kuuluvasti moitiskeli joskus lasten kuullen.

Poikani Eetu n.3v oli päivänä eräänä säätelemässä pyykinpesukoneen ohjemavalitsinta uusiin säätöihin,josta häntä kuuluvasti toruin.Poika osoitti sormella ovensuuta äkäisen näköisenä ja sanoi "mee tietsikalle"

189 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Erika, 3v. 22.9.2011

Kun itse olin pieni, vanhempani opettivat minulle, että Suomen presidentti on Mauno Koivisto. Sulattelin tätä tietoa päivän ajan. Seuraavana päivän kysyttiin, että muistanko, mikä sen presidentin nimi olikaan. Hetken mietittyäni totesin, että "kunnantoimisto".

114 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Samuli, 3v. 22.9.2011

Vaimoni oli poikamme kanssa saunassa, jossa pefleteissä luki olut merkki. Samuli rupesi tavaamaan ko. kirjaimia seuraavasti: K O F F , jonka jälkeen hän iloisena osaamisen merkiksi tokaisi OLVI kovaan ääneen...

58 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Samuli, 3v. 22.9.2011

Poikamme oli ruokapöydässä näyttäen ruokahaluttomuuttaan, pienen keskustelun jälkeen äiti sanoi hänelle, että usko nyt; äiti on oikeassa. Samuli hetken mietittyään tokaisi; ja minä olen vasemmassa leväyttäen ison hymyn päälle...

79 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

Milja, 3v. 18.8.2011

3-vuotias Milja tyttö istui iltapalalla ja katseli koiran tutkapantaa. Lopulta kysyi mikä tuo on?
Setä vastasi että se laitetaan koiralle kaulaan kun mennään metsälle. Siihen oma tyttäreni sanoi, että niin kun isi käy metsästämässä pupuja ja poroja.
Milja mietti hetken ja tokaisi, että joulupukki puree sitä koiraa jos se syö pukin porot :)

34 lukijaa tykkää tästä
Anna peukku

näytä seuraavat 20